Hjem

Dette er forsiden til LIONS Club Haugesund/Tonjer sine nettsider. Ved å klikke i menyen over kan du finne ut hva vi driver med og hva vi har å by på. Oppdatert 18. mars 2019 kl 14.45. 

Lions Club Haugesund/Tonjer ble stiftet 29. desember 1980. Fremdeles er mange av de medlemmene som startet opp klubben, med. Heldigvis er det kommet til nye, friske krefter, men vi trenger flere. Parolen er at gjennom å ha det hyggelig, blir vi også ansporet til å gjøre en innsats for humanitære formål. Bli med du også. Vi er nå 29 medlemmer, se medlemslisten  som du finner   her.

OM OSS

Styret i klubben Lions-året 2018-2019


Arnfinn J. Lindaas er president 2018-2019 Les mer om oss  her .

Alle kan bli medlem i Lions. Interessert? Ta kontakt med vår president Arnfinn - 488 69 652 - arnfinn.lindaas@gmail.com

Klubbens postadresse er klubblokalet i Haraldsgt. 165, 5525 Haugesund og epostadressen er 
post@lchaugesundtonjer.no

Klubben har også 
Facebookside.  Sjekk den og del den med dine venner. 

Lions medlemsblad  finner du  her .

NYHETER

Medlemsmøtet 12. mars med 23 frammøtte medlemmer fant sted to plasser, først ved Årabrot hvor vi fikk en svært interessant orientering om Haugesund kommunes stor kloakkrenseanlegg samt en ekskursjon rundt i det imponerende anlegget. Her har Haugesund kommune virkelig gjort en kjempeinvestering som monner. I dag kommer svært lite av kloakken til syne for det vanlige publikum, selv om store mengder renset vann ennå pumpes på havet gjennom rør som går 300 meter ut på dypet og forsvinner i vannmassene. Tørrstoff og annet avfall tas vare på og brukes i forskjellig sammenheng. Takk til han som tok seg av oss og til Haugesund kommune for at vi fikk lov å se dette.  Les mer om anlegget. Noen bilder fra besøket.


Etterpå var vi i Klubblokalet med bespisning, klubbsaker og hyggelig samvær. Til slutt quiz. Lag 5 har ledelsen med 137,5 poeng foran lag 6 med 133,5 poeng, lag 1 med 133 poeng og lag 2 med 130 poeng.  Her er lag og poeng.  

Innkalling til m edlemsmøte  tirsdag 12.2 kl 19.30 i Klubblokalet. 
Etter at pres. Arnfinn har ønsket velkommen og vi har hørt Lions etiske norm, får vi et interessant foredrag fra Harald Larssen Lønning med titelen: "Hvordan kan Haugesund bli en nyskapende kunnskapsby?" Sjekk følgende web-sider før tirsdag anbefales:  validehaugesund.no grunderloftet.org og  sildikonvalley.no


Etter Lønnings foredrag blir det info om sonemøtet 20.2, om Bry Deg samt at vi tar opp andre klubbsaker og selvsagt mat og quiz.  Lag og stilling    

Medlemsmøtet tirsdag 8. januar begynte  på hjørnet Nils Skorpensgt./Haraldsgt. hos Ernst by Ernst (herreekvipering) kl 19.00. 27 medlemmer var  møtt opp og var nysgjerrige på å se butikken og vareutvalget samt høre gründer, Ernst Grønås, sin historie om etableringen av firmaet samt hvilke tanker og ideer han hadde om framtiden. I tillegg hadde han et godt tilbud klar for oss herrer, og det ble en del handel.  Etterpå gikk vi bort i klubblokalet hvor det ble behandlet klubbsaker, vi fikk bevertning og hadde quiz.  Herunder noen bilder fra besøket hos Ernst.  

 
Referat medlemsmøte tirsdag 13. november 2018 i Klubblokalet i Haraldsgt. 165.
26 medlemmer møtte, 4 forfall.
Arnfinn ønsket velkommen og nevnte spesielt Ingarth som var tilbake etter 1 års permisjon og kveldens gjest Irene Halseid.
Lions etiske norm ble lest av Lasse.
Irene Halseid fortalte oss om sitt prosjekt Halseid Gård og Kultur. Her kommer alle kommunens 9. klassinger innom (de sykler dit) for mat, eventuelt tørk av klær, kulturopplevelser og prat med pusteøvelser og fotogtafering av naturen, noe de ser som uttrykker dem selv. Forbløffende hva de finner. Prosjektet støttes av flere kommuner, fylke og private. Imilertid må det gjøres en del forbedringer og utbygginger av de fysiske forholdene som dessverre ikke faller inn under hverken vårt eller mange andres formål å støtte. Håper hun finner en løsning på dette. Prosjektet skal også legges fram på sonemøte 15.02.2019. 
Arne W. orienterte om en særdeles vel gjennomført og vellykket bruktbokmesse med et netto overskudd på kr 70.110. Vel blåst får vi si.
Leif Magnus bestiller 200 tulipanbuketter med opsjon på flere, så vi må i gang å selge.
Budsjettet til Aktivitetskontoen be presisrt og justert.
Arnfinn vil ha styret med på å legge fram forslag for medlemsmøtet om hvem vi skal yte støtte. 
Øystein orienterte om årets juleaksjon for innvandrerbarn som arrangeres 3. og 10. desember på Gamle Slakthuset i samarbeid med de 3 andre klubbene i byen. Søkt om midler fra Gjensidigestiftelsen gjennom distriktet. Så får vi se hva vi får. LC Haugesund vil uansett dekke det mste av utgiftene.
Til slutt mat og quiz. Lag 5 har tatt ledelsen med 79,5 poeng foran lag 1 og 3 med 70.
  Lag og stilling

Irene Halseid og pres. Arnfinn i "heftig" omfavnelse. 

Finfint besøk av DG Odd Konrad Dahle fra LC Sveio på bruktbokmessen. F. v. Sverre, Sjur, Arne W., DG Odd Konrad, pres. Arnfinn og Knut W.


GRASROTANDELEN TILFØRER KLUBBENS AKTIVITETSKONTO MIDLER TIL VELDEDIG ARBEID 

   

Grasrotandelen    - Totalt ble det i 2017 generert hele 455 millioner kroner gjennom ordningen til lag og foreninger.   Dette er mulig fordi du og 1,1 million grasrotgivere har valgt seg en forening som sin grasrotmottaker. Overskuddet fra Norsk Tipping går til idrett, kultur og humanitære formål. Grasrotgivernes øremerkede spillemidler sørger for at overskuddet også går direkte til din forening. Noen får litt, andre får mye, men til sammen blir det en stor sum til frivilligheten i Norge. Det er fortsatt mange som ikke har registrert seg som grasrotgiver. Hvis du vil lese om Grasrotandelen,  se her  .    
Se her hvor mye klubben har fått inn fra Grasrotandelen  her . Der kan du også registrere deg som giver om du vil.  På denne nettsiden  kan du hvor mye vi har fått inn siden 2009. Kr 8.452 bare i 2018.

   

Du har sikkert lagt merke til dem på benken på postkontoret, i banken eller hos frisøren. Peppermyntedropsene som er så vanskelig å gå tom-munnet forbi. Hvis de ikke er der, har Lionsklubben et enkelt valg. En høflig henvendelse om å støtte Lions hjelpearbeid burde få de

Copyright Sprintsite Theme 3 - Sysco Sprintsite